SUKUKOKOUS 2018

Oikkosten Sukuseura ry:n sukukokous ja sukujuhla pidettiin lauantaina 16.6.2018 Tapavainolan seurojentalolla Lappeenrannassa. Paikalle oli saapunut kolmekymmentä sukuun kuuluvaa henkilöä.

Juhlapäivä aloitettiin ruokailulla klo 12.00.

Ennen sukukokouksen alkua muistettiin hiljaisella hetkellä marraskuussa 2017 poisnukkunutta Sukuseuran kunniajäsentä Eenokki Oikkosta.

15-vuotistaivaltaan juhlineen Sukuseuran varsinaisessa sukukokouksessa puhetta johti Anja Hytti-Oikkonen ja sihteerinä toimi Matti T. Oikkonen. Henkilövalinnat seuraavalle kolmivuotiskaudelle sujuivat yksimielisesti eikä hallitukseen tullut muutoksia. Sukuseuran puheenjohtajana jatkaa Kari Oikkonen Lappeenrannasta ja varapuheenjohtajana Heikki Suppanen Taipalsaarelta. Muut hallituksen jäsenet: Helka Laitinen, Tuija Karjalainen, Eero Oikkonen, Arto Oikkonen ja Matti T. Oikkonen Lappeenrannasta.

Hallituksen esityksestä Sukukokous kutsui Sukuseuran kunniajäseneksi Matti T. Oikkosen Lappeenrannasta.

Kokouksen jälkeen pidetyn sukujuhlan aloittivat Timo Oikkonen ja Arto Oikkonen sello-kitara esityksillään. Tämän pikaisesti kootun duon lähes harjoittelemattomat jazzahtavat tulkinnat kappaleista: Ranskalaiset korot, Saimaan valssi ja All Of Me saivat juhlaväen hyvälle tuulelle.

Musiikkituokion jälkeen Sukuseura palkitsi Sukuseuran pöytästandardilla Sukuseuran hyväksi tehdystä työstä henkilöt: Hilkka Vainio, Seppo Varis ja Tuula Oikkonen.

Juhlaesitelmän aiheesta DNA- sukututkimus piti Matti T. Oikkonen. Matti kertoi DNA:n perusteista ja käytöstä tämän päivän sukututkimuksessa. Hän kertoi myös mitä testejä Oikkosista on tehty ja minkälaisia tuloksia niistä on saatu. Esitelmänsä lopuksi Matti muistutti suvun ”miniämiä” kuinka harvinaisten ”olioiden” kanssa he ovat naimisissa.

Sukujuhlan lopuksi laulettiin perinteisesti Karjalaisten laulu joka kaikui Oikkosilta tosi komeasti.

Juhlapäivä päätettiin täytekakkukahveilla.