OIKKOSTEN ENSIMMÄINEN TAPAAMINEN JA SUKUJUHLA 2002

Oikkosten ensimmäinen sukujuhla pidettiin 9.6.2002 Lappeenrannassa. Juhlan järjesti puolisen vuotta aiemmin perustettu Oikkosten sukuseuran perustamistoimikunta johon kuuluivat Oikkoset; Arto, Eenokki, Eero, Kaija, Kirsti ja Matti T. Toimikunnan tavoitteena oli esittää juhlassa ideansa suvun jäsenille.

Juhla herätti runsaasti mielenkiintoa, eihän vastaavan laajuista tapaamista oltu suvun keskuudessa ennen järjestetty. Paikalle oli saapunut peräti 267 Oikkosten sukuista henkilöä, etäisimmät heistä tulivat aina USA:sta asti.

Päivä aloitettiin jumalanpalveluksella Lappeen Marian kirkossa, minkä jälkeen siirryttiin juhlapaikalle Skinnarilaan Teknillisen korkeakoulun tiloihin nauttimaan ruokapöydän antimista.

Varsinaisen sukujuhlan aluksi perustamistoimikunnan puheenjohtaja Arto Oikkonen toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi samalla toimikunnan tavoitteista.

Sitten esiintyivät suvun nuoret taiteilijat Eriika Artontytär ja Timo Matinpoika Oikkonen, soittamalla dueton viululle ja sellolle.

Juhla jatkui Eenokki Oikkosen esitelmällä, missä hän kertoi tekemästään Oikkosen suvun sukututkimuksesta ja Lapveden vanhasta historiasta. Avustajana Eenokilla toimi Seppo Oikkonen joka esitteli sukutietojen tallennustilannetta.

Sitten kävivät vuorollaan esiintymässä Elena Oikkonen joka esitteli internettiin avaamiaan Oikkosten kotisivuja ja Matti T. Oikkonen joka kertoi hauskasti suvun luonteenpiirteistä.

Sukujuhla onnistui toimikunnan tavoitteiden mukaisesti, sillä kun sukuseura-asia ohjelmaosuuden jälkeen esiteltiin juhlaväelle, kehoitti väki yksimielisesti hymistellen toimikuntaa jatkamaan valmisteluja sukuseuran perustamiseksi.

M.T.

Sukuseuran perustamistoimikunta 2002. vas. Kirsti, Eenokki, Matti T, Arto ja Kaija Oikkonen. Poissa Eero Oikkonen

Erika ja Timo Oikkonen esiintymässä sukujuhlassa 2002

Sukututkija Eenokki Oikkonen kertoi Oikkosista 2002