PATIKKARETKI VALKEALAN REPOVEDELLE 2005

Tähän "Pässi vaelluksena" mainostettuun, 3.9.2005 erinomaisessa syyssäässä tehtyyn, sukuseuran hallituksen järjestämään patikkaretkeen osallistui kaikkiaan 43 sukumme jäsentä. Päivä alkoi klo 10.00 kokoontumisella Lapinsalmen parkkipaikalla. Pienen informaatiohetken jälkeen lähdimme matkaan. Ihailimme kävellessä luontoa, kasvillisuutta. Olimme varautuneet etukäteen siihen, että Lapinsalmen yli kymmenen metrin korkeudella riippuvan sillan ylittäminen saattaa tuottaa jollekin vaikeuksia ja keksineet keinon pelon voittamiseksi: kannoimme kahvinkeittovehkeet ensiksi sillan yli. Pysähdyimme matkalla näköalapaikalle katselemaan mahtavaa erämaamaisemaa ja jutustelemaan. Kiirettähän meillä ei ollut, yhdessäolo oli tärkeintä. Vaikka kulkemamme matka ei ollut pitkä tuntui raskas maasto jaloissa. Kun sitten parin tunnin patikoinnin jälkeen saavuimme takaisin lähelle Lapinsalmen leiripaikkaa ja huoltojoukkojen keittämä kahvi alkoi tuoksua nenään, tuntui olo taivaalliselta.

Kahvinkeittäjä Kaijan ja makkaramestari Martin aikaansaannoksista nauttiessamme selvisi, että aika monet olivat käyneet Repovedellä ennenkin, mutta vielä useammat olivat siellä ensimmäistä kertaa, mutta eivät viimeistä, kommenteista päätellen. Tapaamisen lopuksi pj. Arto piti pienen tilannetiedotuksen, kertoen tulevista suunnitelmista ja muista ajankohtaisista asioista. Kiitokset kaikille osallistuneille ja etenkin huoltojoukoille Kaijalle, Martille ym. hauskasta yhdessäolosta. Saamamme myönteisen palautteen vuoksi seuran hallitus harkitsee vastaavien tapaamisten järjestämistä tulevinakin välivuosina. Ensi vuonnahan meillä on taas sukukokousvuosi.

Ilma, tuli, vesi, maa,
hyvä meidän vaeltaa,
esi-isiämme muistaa
päitämme vain voimme puistaa;
vuosisadat ennättää
Nyrhinkangas tänne jää.

Runon kirjoitti reppuvahti Anja Lapinsalmella, odotellessaan meitä pois metsästä.

"Vetopässi" Matti

Oikkosia kokoontuneena Lapinsalmen parkkipaikalle