SUKUSEURAN PERUSTAMISKOKOUS JA SUKUJUHLA 2003

Oikkosten sukujuhla ja sukuseuran perustava kokous pidettiin Lappeenrannan Nyrhilässä, Jängyn Erän majalla 12.7.2003. Tilaisuudessa oli läsnä 131 henkilöä, jotka viettivät miellyttävän päivän tutustuen juuriinsa. Päivä aloitettiin juhlallisesti   lipunnostolla juhlapaikalla ja jatkui Matti T. Oikkosen opastamalla kierroksella Nyrhilän kylässä, missä tutustuttiin mm.
1500-luvulla eläneen Lappeen Oikkosten kanta-isän Maunu Nyrhin asuinpaikkaan.

Kierrosta seuranneen juhlan ohjelmassa oli Anja Hytti-Oikkosen kirjoittama ja ohjaama näytelmä, Lappeen Oikkosten tarina. Näytelmässä esiintyi peräti 23 Oikkosta, kertojina, näyttelijöinä, kuorolaisina ja orkesterissa. Aikakausiin liittynyt esineistö ja vaatetus antoivat oivan historiallisen leiman. Vierailevana tähtenä Martti Sipari 1700-luvun Ruotsi-Suomen sotilaan puvussa.

Juhlan jälkeen pidetyssä sukukokouksessa perustettiin Oikkosten sukuseura ry niminen yhdistys, kotipaikkana Lappeenranta. Sukuseura päätettiin rekisteröidä viralliseksi yhdistykseksi. Sukuseuran ensimäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Arto Oikkonen ja varapuheenjohtajaksi Matti T. Oikkonen. Heidän lisäkseen ensimmäiseen hallitukseen tulivat valituksi: Eero Oikkonen, Jouko Oikkonen, Kaija Oikkonen, Kirsti Oikkonen ja Martti Oikkonen. Kokous valtuutti hallituksen allekirjoittamaan sukuseuran perustamisasiakirjan.

Tällä talolla perustettiin Oikkosten sukuseura 2003

Myös Esi-Oikkonen vieraili sukujuhlissa 2003

Oikkosten sukuseuran perustamiskokous on valmiina alkamaan