Jäsenkirje Joulukuu 2020


Hei Oikkosten sukuseuran jäsenet!

Talvea ei taida taas olla näkyvissä. Helmikuuhun asti on luvassa hyvin lämmintä säätä. Ja eikös maaliskuussa pitäisi jo kevätauringon alkaa lämmittämään maisemia. Katsotaan ja seurataan mitä tuleman pitää.

Kirjoitin kevätkirjeessä päivän tunnussanan olevan … niin, mikäs se olikaan? Ei nyt mitenkään tule mieleen. Ai niin. Sehän oli Korona. Valitettavasti se sana ei ole hävinnyt meidän elämästämme eikä uutis- ja lehtien palstoilta minnekään. Tällä hetkellä vaikuttaa jopa vielä vahvemmalta kuin keväällä. Meidän pitää edelleen elää koronan kanssa, mutta toivotaan, ettei kukaan sairastuisi tuohon tautiin.

Suruviesti tavoitti sukuseuramme viime kirjeeni lähettämisen jälkeen. Sukuseuramme hallituksessa viimeiset viisi vuotta ollut Heikki Suppanen menehtyi 71-vuotiaana. Heikki edusti sukuseurassamme Taipalsaaren sukuhaaraa.

Osanottomme Heikin omaisille.

Koronan takia jäi meiltä toivottu välivuositapaaminen pitämättä. Ensi kesänä olisi vuorossa joka kolmas vuosi pidettävä sukukokous ja –juhla. Katsotaan, miten sen kanssa käy. Hallitus seuraa tilannetta ja mitään pitopaikkaa ei ole vielä varattu.

Jäsenmaksukausi 2019-21 on menossa. Maksu on 30 euroa tältä kolmivuotiskaudelta. Tilinumero on FI85 4108 1020 1008 07

Mikäli et muista, oletko jo jäsenmaksusi hoitanut, niin asia varmistuu soittamalla taloudenhoitaja-Eerolle puh. 040 775 3443

Oikkosilla on omat kotisivut http//oikkosten.sukuseura.fi ja Fasebookista löytyy nimellä Oikkoset. Käypä katsomassa.

Muistuttaisin seuramme standaarista. Siinä hyvä lahjaidea syntymäpäiväksi tai muuten vain kiitokseksi omaiselle, jolla on sidoksia Oikkosten sukuseuraan. Hinta 40 €.

Standaareja on saatavissa sihteeriltä sp. anjahytti@kotikone.fi puh.045 1113546

Edelleen hankalasta koronatilanteesta huolimatta pidetään yhteyttä omaisiin, ystäviin, tuttaviin ja naapureihin. Ulkoillaan ja liikutaan turvallisesti.

Hyvää Joulua ja Parempaa Uutta Vuotta 2021!

Toivottaa HallitusSihteeri-Anjan lapsuuden joulumuisto.

Kissojen joulukuusi

Isä asensi aattona joulukuusen jalkaan, mikä oli pari laudan kappaletta poikittain lyötynä ja reikä keskellä. Koristeiksi ensimmäiseksi täytyi valita aidoille steariinikynttilöille paikat. Ne valtasivat kuusesta vahvimmat niille sopivat
oksat. Niiden jälkeen voimme laittaa muut koristeet paikoilleen.

Olimme suorittamassa kynttilöiden koepoltantaa, kun silloiset kaksi kissaamme tulivat tuvan ovesta yhtä aikaa sisälle. Kissojen reaktiot olivat yllättävät. Toinen kissa vilkaisi koristeltua kuusta ja pelästyen mokomaa hökötystä, tahtoi heti kiireesti ovesta ulos. Siitä tuli joulun ajaksi navettakissa.

Entäs toinen? Kissa huomasi joulukuusen ja saman tien äkkäsi tilaisuutensa tulleen. Kissa otti tuvan poikki vauhtia ja kiipesi riemuissaan joulukuusen runkoa ylöspäin. Melkein latvaan päästyään kuusi ei kestänyt kissasta johtuvaa toispuoleista painoa, vaan kaatui romahtaen lattialle. Meille tuli kiire katsomaan kynttilöiden perään, ettei niistä pääse leviämään tulipaloa. Kissa hieman hölmistellen selvisi oksien seasta pois.

Kuusi pystyyn ja saatuamme kaiken kuntoon, teki kissa saman tempun uudelleen. Ennen kuin kukaan ehti tehdä mitään, kissa oli taas joulukuusessa. Seuraus oli sama.

Tämän jälkeen isä hakkasi vasaralla kattoon naulan, johon kuusi laitettiin narulla latvastaan kiinni. Näin estettiin kuusen
kaatuminen.

Joulun jälkeen sanoimme kuusikissalle, jotta sen täytyy kiipeillä ulkona oleviin puihin. Navetalle haiseva kissa pälyili
tarkasti tilannetta tuvan ovella, kunnes suostui arastellen jälleen sisäkissaksi.


..................................................................................................................................................................................................


Jäsenkirje Toukokuu 2020


Hei, Oikkosten sukuseuran jäsenet!

Talvea ei meillä sitten ollutkaan ja nyt on kevät!
Muuttolintuja on palannut Suomeen pesimään jo parvittain. Lehtipuut alkavat osoittaa vihertymisen merkkejä. Ilmatkin menevät lämpimämpään suuntaan.

Mutta, mutta! Mikäs se onkaan kevään tunnussana? Korona, korona, korona… Se sana tulee ensimmäisenä jokaisessa uutis- sekä ajankohtaislähetyksessä. Sitä ei pääse pakoon minnekään. Meidän pitää elää koronan kanssa, mutta toivomme, ettemme saa sitä kotiin vieraaksemme.

Sukuseuramme vanhimmat jäsenet muistavat sota-ajan, jolloin elämä oli hyvin poikkeuksellista. Nyt on ollut vuosikymmeniä rauha ja sitten tulee tällainen uhka. No, on tämä kuitenkin parempi kuin sotatila, jos näiden kahden välillä on valittava.

Jätän koronasta puhumisen, sillä aihetta on jo tullut tuutin täydeltä ja ei se ole läheskään ohi. Toivotaan meidän kaikkien säästyvän koko koronalta.

Suruviesti tavoitti sukuseuramme tammikuussa 2020. Martti Kalevi Oikkonen kuoli 76-vuotiaana. Martti kuului sukuseuramme hallitukseen alusta alkaen eli vuodesta 2003 vuoteen 2012. Martti oli kertojana näytelmässä Lappeen
Oikkosten tarina ja sen jälkeen useissa kirjoittamissani näytelmissä vuosien varrella, mukautuen aina hyvin sen hetkiseen rooliinsa.

Osanottomme Martin omaisille.

Sukuseuran hallitus on kokoontunut ja mukana seuraa muutamia siellä esiin tulleita sukuseuramme asioita.

Jäsenistöltä oli tullut tiedusteluja välivuosita. Tästä aiheesta hallitus keskusteli, mutta korona vei siltä aikeelta pohjan pois. Meidän sukuseuramme jäsenistö on iäkkäämpää väkeä ja meitä on valtakunnan hallituksen taholta kehotettu edelleenkin välttämään kokoontumisia ja läheistä kanssakäymistä toisten ihmisten kanssa. Näin hallitus päätti jättää kesällä suunnitellun välivuositapaamisen tältä kesältä pitämättä. Nyt on odotettava kesää 2021, jolloin on joka kolmas vuosi pidettävä sukukokous ja –juhla.

Jäsenmaksukausi 2019-21 on menossa. Maksu on 30 euroa kolmivuotiskaudelta. Tilinumero on FI85 4108 1020 1008 07

Mikäli et muista, oletko jo jäsenmaksusi hoitanut, niin asia varmistuu soittamalla taloudenhoitaja-Eerolle
puh. 040 775 3443

Hallitus ei pane pahakseen, vaikka kysyisitte muilta omaisilta ja serkuilta sukuseuraan liittymisestä. Jäsenmäärä on
ollut viime vuosina aina vähenemään päin.

Oikkosilla on omat kotisivut http//oikkosten.sukuseura.fi ja Fasebookista löytyy nimellä Oikkoset. Käy katsomassa.

Muistuttaisin seuramme standaarista. Siinä hyvä lahjaidea syntymäpäiväksi tai muuten vain kiitokseksi omaiselle,
jolla on sidoksia Oikkosten sukuseuraan. Hinta 40 €.

Standaareja on saatavissa sihteeriltä.

Viheliäisestä koronasta huolimatta pitäkää itsenne virkeinä, ulkoilkaa, soitelkaa toisillenne ja pitäkää lippua korkealla, niin kuin sanonta kuuluu!

Terveisin sihteeri-Anja


Koronaruno

Tekemättä jää nyt kevätmarssi
tilalle tuli tämä koronafarssi.

Linnut laulujaan puissa soittaa
aurinko meitä lämmittää koittaa.

Ei tiedä, mitä naapuri tuumaa
kotonansa kaikki piilossa luuraa.

Toukokuu menee myöskin näin
kaukana toisistamme – ei lähekkäin.

Toivoa täytyy kuitenkin antaa,
jokainen kortensa kekoon kantaa.

Odotamme tulevaa, parempaa aikaa
sitten taas yhdessä laulumme raikaa


.........................................................................................................................................................................................................


Jäsenkirje / Joulukuu 2019


Hei, Oikkosten sukuseuran jäsenet!

Siitä on jo yli puoli vuotta, kun teille viimeksi kirjoittelin. Silloin oli huhtikuu ja kuuma sekä kuiva kesä on vietetty ja
syksykin jo pitkällä. Meidän talomme yli yhdeksänkymppinen hiihtäjäveteraani muisteli viime viikolla, miten ennen vanhaan tähän aikaan hiihdettiin jo täysiään. No, nyt pitää hiihtokelejä vielä vähän odotella.

Hallitus on kokoontunut joulukahviensa merkeissä ja mukana seuraa muutamia siellä esiin tulleita sukuseuramme asioita.

Jäsenmaksukausi 2019-21 on menossa. Maksu on 30 euroa tältä kolmivuotiskaudelta. Tilinumero FI85 4108 1020 1008 07.

Mikäli et muista, oletko jo jäsenmaksusi hoitanut, niin asia varmistuu soittamalla taloudenhoitaja-Eerolle p. 040 775 3443.

Hallitus ei pane pahakseen, vaikka kysyisitte muilta omaisiltanne ja serkuilta sukuseuraan liittymisestä. Jäsenmäärä on ollut viime vuosina aina vähenemään päin.

Oikkosilla on omat kotisivut http//oikkosten.sukuseura.fi ja Fasebookista löytyy nimellä Oikkoset. Käykää kurkkaamassa.

Muistuttaisin seuramme standaarista. Siinä hyvä lahjaidea jouluksi, syntymäpäiväksi tai muuten vain kiitokseksi omaiselle, jolla on sidoksia Oikkosten sukuseuraan. Hinta 40 €.

Standaareja on saatavissa sihteeriltä.

Jäsenistöltä oli tullut tiedusteluja välivuositapaamisista. Tämä aihe kirvoittikin hallituksessa vilkasta keskustelua.
Nythän Oikkoset henkilökohtaisesti tapaavat toisensa vain joka kolmas vuosi pidettävässä sukukokous ja –juhlassa.
Asia jäi hautumaan ensi vuotta ajatellen. Mitään suurta tapahtumaa ei ole tietenkään tarkoitus järjestää.

Oikkosten sukuseuran hallitus toivottaa:

Oikein Hyvää
Itsenäisyyspäivää, Joulun odotusta ja Joulua sekä Uutta Vuotta 2020!

Sihteeri-Anjan sähköpostiosoite on muuttunut anjahytti@kotikone.fi p.045 1113546


Jouluntappajaiset
(Sävel: Joulukirkkoon eli Kello löi jo viisi) Sihteerin muokkaamana.

Jouluntappajaiset, kohta eessä on,
kaikki miehet naiset käykää taistohon.

Kasvaa leluvuori lastenkamarin,
"älyttimen" nuori tahtoo kuitenkin.

Äiskä laittaa ruokaa vadit pullolleen,
samariini tuokaa iskän vuoteeseen.

Tilit tyhjää näyttää, joulu mennyt taas.
Arki elon täyttää, jälleen rauha maas!


........................................................................................................................................................................................................

Jäsenkirje / Huhtikuu 2019


Hei, Oikkosten sukuseuran jäsenet!

arvinaisen runsaslumisen talven jälkeen kevättä pukkaa. Tosin me vanhemmat ihmiset muistamme hyvin paljon olleen tämmöisiä talvia, kuin mennyt oli. Ei se mikään ihmeellisyys sentään ollut.

Sukuseurassa on hiljaisempi vuosi viime kesän sukujuhlan jälkeen. Hallitus pitää kokouksiaan ja yksi muutos on tullut. Allekirjoittanut on kutsuttu seuran ulkopuolelta hoitamaan sihteerin hommia. Ei kirjoittaminen minulle mitenkään vieras laji elämässäni ole ollut, mutta onnistuneesti olen tähän ikään asti vältellyt seurojen sihteerien tehtäviä.

Muistuttaisin, että jäsenmaksukausi on alkanut. Nyt ovat vuorossa vuodet 2019- 20 -21. Maksu on 30 euroa tältä kolmivuotisajalta. Mikäli ette ole vielä maksua hoitaneet, niin sen voi toki vielä tehdä.

Tilinumero on FI85 4108 1020 1008 07

Luettelo seuran toimihenkilöistä, joihin voit ottaa tarvittaessa yhteyttä.

Puheenjohtaja Kari Oikkonen
Puh. 044 538 1396. Email: kari.oikkonen.iitia(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja Heikki Suppanen
Puh. 0400 753 228, email: heikki.suppanen(at)pp.inet.fi

Taloudenhoitaja Eero Oikkonen
Puh. 040 775 3443, email: eero.oikkonen(at)pp1.inet.fi

Sihteeri Anja Hytti-Oikkonen
Puh. 045 111 3546, Email: anja.matti(at)kotikone.fi

Lisäksi hallituksessa ovat jäsenet: Arto Oikkonen, Matti T. Oikkonen, Helka Laitinen ja Tuija Karjalainen.

Oikkosilla on omat kotisivut http//oikkosten.sukuseura.fi ja Fasebookista löytyy nimellä Oikkoset

Liikkukaa, ulkoilkaa, pitäkää mielenne virkeänä ja hyvää kesän odotusta!


Anja Hytti-Oikkonen
sihteeriMUISTELOITA

Oikkosten Sukuseura juhli viime kesänä Sukukokouksensa yhteydessä 15 vuotista taivaltaan. Tuo Sukukokous oli allekirjoittaneelle kahdella tapaa merkittävä.

Ensimmäiseksi; Sukukokous kutsui minut sukuseuran kunniajäseneksi. Toiseksi; Luovuin sukuseuran sihteerin tehtävistä. Kaksitoista vuotta noissa hommissa kypsyttivät. Uusi sihteeri löytyi pienen etsinnän jälkeen perhepiiristä, kun vaimoni Anja lupautui jatkamaan tehtävää. En kuitenkaan ole vielä aikeissa jäädä kokonaan telakalle, sillä suku- ja DNA tutkimusten parissa riittää tekemistä.

Sukukokous sai minut nostalgiselle tuulelle ja muistelemaan menneitä.

Sukuseuramme tarina alkoi marraskuisesta tapaamisesta 2001 Lappeenrannan Skinnarilassa. Tapaamisessa olivat läsnä Oikkoset Arto, Eenokki, Eero, Kirsti, Kaija ja Matti T. ja siinä keskusteltiin sukuseuran perustamisesta. Keskustelun tuloksena paikalla olleet julistautuivat toimikunnaksi. Puheenjohtajaksi valittiin Arto Oikkonen ja toimikunnan tehtäväksi määriteltiin järjestää Oikkosille sukujuhla, missä idea esiteltäisiin muille sukuun kuuluville.

Seuraavassa kokouksessaan toimikunta päätti järjestää sukujuhlan 9.6.2002 Teknillisen Korkeakoulun tiloissa Lappeenrannan Skinnarilassa.

Juhla herätti runsaasti mielenkiintoa, eihän vastaavanlaista oltu suvun keskuudessa ennen järjestetty. Paikalle ilmaantui peräti 267 henkilöä, etäisimmät heistä Amerikasta asti.

Juhlapäivä aloitettiin jumalanpalveluksella Lappeen Marian kirkossa, minkä jälkeen siirryttiin Skinnarilaan nauttimaan ruokapöydän antimista. Sukujuhlan aluksi toimikunnan puheenjohtaja Arto Oikkonen toivotti juhlaväen tervetulleeksi. Sitten esiintyivät suvun nuoret taiteilijat Eriika Artontytär ja Timo Matinpoika Oikkonen soittamalla dueton viululle ja sellolle. Eenokki Oikkonen kertoi sukututkimuksesta ja tietojen tallennustilanteesta. Elena Oikkonen esitteli avaamiaan Oikkosten kotisivuja ja Matti T. Oikkonen kertoi hauskasti suvun luonteenpiirteistä. Tilaisuus onnistui järjestäjien
toiveiden mukaisesti ja myös sukuseuran perustamisajatus sai juhlaväen hyväksymisen.

Oikkosten sukujuhla ja sukuseuran perustava kokous pidettiin Lappeenrannan Nyrhilässä, Jängyn Erän majalla 12.7.2003. Tilaisuudessa oli läsnä 131 henkilöä. Päivä aloitettiin lipunnostolla juhlapaikalla ja jatkui Matti T. Oikkosen opastamalla
kyläkierroksella Nyrhilän kylässä. Sukujuhlan päänumerona oli Anja Hytti-Oikkosen kirjoittama ja ohjaama näytelmä ”Lappeen Oikkosten tarina”. Näytelmässä esiintyi peräti 23 sukuun kuuluvaa henkilöä.

Juhlan jälkeen pidetyssä kokouksessa perustettiin Oikkosten Sukuseura ry niminen yhdistys. Sukuseuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Arto Oikkonen ja varapuheenjohtajaksi Matti T. Oikkonen. Heidän lisäkseen ensimmäiseen hallitukseen tulivat valituiksi: Eero Oikkonen, Kaija Oikkonen, Kirsti Oikkonen, Martti Oikkonen ja Jouko Oikkonen.

Yhdistysrekisteriin Oikkosten sukuseura merkittiin 22.12.2003.

Sääntömääräisiä sukukokouksia sukuseura on pitänyt viisi.

Vuosien 2005-2011 välillä tehtiin myös välivuositapaamisia, kesäretkiä. Ensimmäinen retki tehtiin Valkealaan, missä patikoimme sukumme muinaisissa metsästysmaissa Repoveden luonnonpuistossa, toisella käytiin laiva- bussimatkalla Viipurissa, kolmannella pistäydyttiin teatterissa Joutsenon Aholassa, neljännellä kierrettiin bussilla vanhaa Lappeen pitäjän maaseutua, viidennellä tehtiin bussiretki Taipalsaarelle, sikäläisten Oikkosten syntysijoille. Taipalsaaren retki jäikin sitten viimeiseksi, seuraavana vuotena ei lähtijöitä enää ollut riittävästi.

Paljon on muuttunut näiden 15 vuoden aikana. Sukuseuran jäsenmäärä on alkuvuosista koko ajan laskenut. Nuorisoa ei ole saatu mukaan ja jäsenistö ikääntyy huolestuttavasti. Viime kesän sukukokoukseenkin osallistui vainkolmisenkymmentä henkilöä. Uskon ja toivon kuitenkin hartaasti, että tämä suuntaus on vain väliaikaista ja kiinnostus sukuseuratoimintaa kohtaan alkaa taas lisääntyä.


Menneitä muisteli
Matti T. Oikkonen


.........................................................................................................................................................................................................

Jäsenkirje / Joulukuu 2018


HYVÄÄ JOULUA 2018 JA ONNEKASTA UUTTA VUOTTA 2019 SUKULAISET


Ne on sukujuhlat pidetty. Osanotto oli vähän nihkeää, n. 30 henkilöä. Sukukokouksessa käytiin läpi edellisen 3-vuotiskauden sääntömääräiset asiat. Puheenjohtajana toimi Anja Hytti-Oikkonen ja sihteerinä Matti T. Oikkonen. Henkilövalinnoissa hallitus pysyi entisenä. Toiminnantarkastajiksi valittiin Pirkko Paavilainen ja Tuula Oikkonen sekä varalle Kaija Heinikainen ja Lassi Oikkonen.

Matti T. Oikkonen nimitettiin kunniajäseneksi. Hän on ollut ansiokkaasti alusta asti mukana seuran toiminnassa, sihteerinä ja dna-tutkimusten eteenpäin viejänä. Tälläisia toimijoita seura kaipaa jatkossakin. Seuran viirit luovutettiin Hilkka Vainiolle, Seppo Varikselle ja Tuula Oikkoselle.

Kokouksen jälkeen syötiin maukasta lohisoppaa ja kuunneltiin Matti T. Oikkosen esitelmä DNA tutkimuksesta. Aina sopivassa välissä esiintyi sukulaisista koostunut musiikkiryhmä ja yhdessäkin laulettiin. Lopuksi sitten tarinoitiin keskenämme kakkukahvien kera.

Uusi jäsenmaksukausi alkaa 1.1.2019. Jäsenmaksu on entinen 30 €, ja kattaa vuodet 2019-2021. Jäsenmaksu suoritetaan sukuseuran tilille FI8541081020100807. Samalla kannattaa päivittää omat osoitetiedot ja ilmoittaa sähköpostiosoite, niin saadaan tiedotteet ja jäsenkirjeet varmasti perille.

Kari Oikkonen pj.

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA JA ONNEKASTA UUTTA VUOTTA

T. SUKUSEURAN HALLITUS

........................................................................................................................................................................................................


Jäsenkirje / Huhtikuu 2018


HYVÄÄ KEVÄTTÄ SUKUSEURAN JÄSENET.

SUKUKOKOUSKUTSU

On tullut jälleen tapaamisen aika. Oikkosten sukuseura ry:n vuoden 2018 sääntömääräinen sukukokous ja sukujuhla pidetään Tapavainolan Seurojentalolla Lappeenrannassa lauantaina 16.6.2018. Kokouksessa käsitellään Oikkosten Sukuseura ry:n sääntöjen 9 §:n mukaisia varsinaisen sukukokouksen asioita. Tervetuloa!


PÄIVÄN OHJELMA

Saapuminen ja ruokailu klo 12.00.

Virallinen kokous klo 13.00 jonka jälkeen Sukujuhla.

Täytekakkukahvit.


RUOKAMENU

Kermainen lohikeitto, leipä- voi, juomat.

Ateria on valmistettu laktoosittomista raaka-aineista. Kerro mahdollinen muu erikoisruokavaliosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Sukujuhlan ohjelmassa mm. Timo Oikkosen musiikkiesitys ja Matti Oikkosen esitelmä DNA- sukututkimuksesta.

Osallistumismaksu sis. ruokailun ja kahvit 20 €/hlö, alle 12 v. veloituksetta. Maksu peritään paikan päällä.

Ilmoittautumiset 31.5.2018 mennessä Tuija Karjalainen, sp. tkarjalainen2@gmail.com tai p. 040 833 7120.


TERVETULOA

Sukuseuran hallitus


Tapavainolan seurojentalo sijaitsee Kuutostien varrella n. 7 km Lappeenrannasta länteen osoitteessa Myllyntie 44.

Ajo-ohje kuutostieltä

Käänny kuutostieltä Lappeenrannan läntisestä liittymästä tielle 51 ja käänny pohjoiseen (opasteet Sammonlahti,
Yliopisto). Jatka Helsingintietä n.750 m. ja käänny vasemmalle (opasteet Selkäharju, Ravirata). Aja 1.5.km ja käänny vasemmalle Yllikkälänraitille. Aja 740 m ja käänny vasemmalle Myllyntielle. Aja myllyntietä 450 ja olet perillä.