BLOGIT

20.6.2016

Terveiset Lappeen Jukolasta! Tämä oli minulla toinen kerta järjestäjän puolella. Ensimmäisen kerran olin toimitsijana Joutsenossa 27 v. sitten. Juoksijana olen Jukolaa kolunnut kymmenkunta kertaa. Tällä kertaa olin Jukolassa lähdön toimitsijana. Märkää oli ja kastuin läpikotaisin. Onneksi olin varannut varavaatteita että sai välillä kuivaa ylle. Vaikka olosuhteet olivat sitä sun tätä jäi tapahtumasta positiivinen mieliala. Huumorilla mentiin ja eihän suunnistajat säitä itke eikä pelkää. Mukavaa kun sain olla mukana!

Matti Tapani.


---------------------------------

Lahti 2017.

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotista historiaansa. Juhlavuoden kunniaksi meille on myönnetty hiihdon M.M - kisat, joita parhaillaan sivakoidaan Lahdessa. Unohduksen lumet ovat peittäneet vuoden 2001 pettymykset ja kansa liikehtii suurin joukoin kisamontussa. Yleisön joukossa on mukana runsaasti myös niitä, jotka edellisistä kilpailuista pettyneinä lupasivat lopettaa urheilun seuraamisen kokonaan.

Yksi asia näissä kisoissa ihmetyttää. Miksi tapahtumasta uutisoiva Yle jaksaa elää vielä 16- vuotta sitten tapahtuneessa? Monissa televisio selostuksissaan ja talvistudioissa toimittajat jaksavat vatvoa yhä edellisten kisojen tapahtumia. Haastatellaan entisiä hiihtäjiä ja yritetään saada heitä kertomaan jotain uutta asiaa valaisevaa. Asiat on kuitenkin jo käyty niin monta kertaa läpi, ettei niihin ole enää mitään lisättävää. Ketä tämä uutisointi palvelee. Toimittajat, munaatte vain itsenne. Aika on mennyt eteenpäin. Hiihtäjien joukossa on sukupolvi vaihtunut, on turha enää räksyttää menneitä.

Suomalaista Ähä-kutti mentaliteettia parhaimmillaan edusti TV 1, esittämällä maanantaina, kisojen välipäivänä, vuoden 2001
tapahtumista kertovan ohjelman - Lahden kärähtäneet muistot. Ketä tällainen uutisointi ja vanhojen kaiveleminen palvelee? Olen varma ettei tällaista sallittaisi monessa muussa maassa, ei ainakaan Norjassa.

Näistä huolimatta nauttikaamme kisoista ja kannustakaamme urheilijoita, etenkin suomalaisia, hyviin suorituksiin.

M.T.Blogiarkisto