BLOGIT


5.9.2018

Kiitos muistamisesta

Kiitän nöyrimmästi Sukuseuran hallitusta ja vuoden 2018 Sukukokousta minulle osoitetusta huomionosoituksesta.

Matti Tapani Oikkonen


---------------------------------


20.8.2018

Kirje maailmalta

Hei Matti.
Terveisiä Dublinista. Kiitos taustatiedoista tästä meidän kelttiläisyydestämme. Olin 5 päivää Dublinissa 29.7. – 2.8. Eikä ollut turha matka. Miellistyin täysin ihmisiin ja kaupunkiin, joka ei todella pönöttänyt. Lisää värejä katukuvaan Suomessakin.

Tiedämme kaupungin karun historian. Mutta hyvää taitaa olla tulossa. Trinity-yliopisto on kuulemma Euroopan nano-tutkimuksen keskuksia. Sitä myötä nuoria ihmisiä kaikkialta ja sen huomasi vaikka oli kesäaika. Ja brexitin myötä jo monet firmat ovat siirtäneet päämajansa Dubliniin. Ja ihmettelyn aiheita. Miksi aikamme ja lähimenneisyyden monet
kuuluisimmat kirjailijat ovat irlantilaisia? Ja miksi siellä on 200 000 kirjan kirjasto, vanhin kirja 1400 luvulta. Ja miksi kuulemma kaikki nykyartistit voittavat kaikki laulukilpailut? Ja sitten mitä en myöskään tiennyt. Opas kertoi riverdancen synnyn. Tanssihan on hyvin vanha. Asumukset olivat matalia ja seinät lähellä toisiaan. Maalattialle tuotiin joku vanha ovi ja sillä tanssittiin. Hyppiä ei voinut koska pää olisi osunut kattoon eikä käsiä mahtunut heiluttamaan. Vaan onhan ihmisellä jalat. Jos olemme vähääkään kelttiläisiä tuolta ilmansuunnalta, eipä ole valittamista.

Voikaamme hyvin ja onneksi helteet loppuivat.

Ritva Oikkonen


----------------------------------Lahti 2017

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotista historiaansa. Juhlavuoden kunniaksi meille on myönnetty hiihdon M.M - kisat, joita parhaillaan sivakoidaan Lahdessa. Unohduksen lumet ovat peittäneet vuoden 2001 pettymykset ja kansa liikehtii suurin joukoin kisamontussa. Yleisön joukossa on mukana runsaasti myös niitä, jotka edellisistä kilpailuista pettyneinä lupasivat lopettaa urheilun seuraamisen kokonaan.

Yksi asia näissä kisoissa ihmetyttää. Miksi tapahtumasta uutisoiva Yle jaksaa elää vielä 16- vuotta sitten tapahtuneessa? Monissa televisio selostuksissaan ja talvistudioissa toimittajat jaksavat vatvoa yhä edellisten kisojen tapahtumia. Haastatellaan entisiä hiihtäjiä ja yritetään saada heitä kertomaan jotain uutta asiaa valaisevaa. Asiat on kuitenkin jo käyty niin monta kertaa läpi, ettei niihin ole enää mitään lisättävää. Ketä tämä uutisointi palvelee. Toimittajat, munaatte vain itsenne. Aika on mennyt eteenpäin. Hiihtäjien joukossa on sukupolvi vaihtunut, on turha enää räksyttää menneitä.

Suomalaista Ähä-kutti mentaliteettia parhaimmillaan edusti TV 1, esittämällä maanantaina, kisojen välipäivänä, vuoden 2001
tapahtumista kertovan ohjelman - Lahden kärähtäneet muistot. Ketä tällainen uutisointi ja vanhojen kaiveleminen palvelee? Olen varma ettei tällaista sallittaisi monessa muussa maassa, ei ainakaan Norjassa.

Näistä huolimatta nauttikaamme kisoista ja kannustakaamme urheilijoita, etenkin suomalaisia, hyviin suorituksiin.

Matti Tapani


----------------------------------


20.6.2016

Muistoja JukolastaTerveiset Lappeen Jukolasta! Tämä oli minulla toinen kerta järjestäjän puolella. Ensimmäisen kerran olin toimitsijana Joutsenossa 27 v. sitten. Juoksijana olen Jukolaa kolunnut kymmenkunta kertaa. Tällä kertaa olin Jukolassa lähdön toimitsijana. Märkää oli ja kastuin läpikotaisin. Onneksi olin varannut varavaatteita että sai välillä kuivaa ylle. Vaikka olosuhteet olivat sitä sun tätä jäi tapahtumasta positiivinen mieliala. Huumorilla mentiin ja eihän suunnistajat säitä itke eikä pelkää. Mukavaa kun sain olla mukana!

Matti Tapani.Blogiarkisto