Jäsenkirje 2 /2017 Joulukuu

Hyvää loppuvuotta sukulaiset!

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi alkaa olla lopuillaan. Itsenäisyyspäivä on juhlittu ja paluu arkeen alkaa.

Saksassa asuva, useita isänmaallisia lauluja kirjoittanut Jukka Kuoppamäki on kiteyttänyt kaipuunsa vanhaan
kotimaahansa seuraavasti.

Kotimaa kun taakse jäi, mietin hiljaa mielessäin.
Mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin.
Kertoisinko köyhyyden, laudat eessä ovien?
Vai sen kaiken rikkauden, kunnes tiesin vastauksen.

Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen.
Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen.
Valkoinen on hanki, valkoiset on yöt kesien.
Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen.

Juuret kasvoi maahan sen, kylmän sekä routaisen.
Lämmön tunsin kuitenkin lujuudessa graniitin.
Hiljaa kuusten kuiske soi, terveisensä tuuli toi.
Sininen ja valkoinen värit ovat vapauden.

Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen.
Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen.
Valkoinen on hanki, valkoiset on yöt kesien.
Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen.

*

Kiitos kaikille, jotka olette olleet mukana sukuseuramme toiminnassa. Jäsenmäärä on luultavasti vanhenemisen? seurauksena vähenemään päin. Vielä ei ole syytä huolestua, sillä toiminta jatkuu tälläkin joukolla. Toivottavasti
se paljon kaivattu sukupolvenvaihdos kuitenkin koittaa pian ja jäsenmäärä alkaa taas nousta.

On erittäin tärkeää, että seuralla riittää jäsenmaksunsa maksavia jäseniä, sillä taataan tulevaisuus. Koska seuralla ei ole muita tulonlähteitä, jäsenmaksut mahdollistavat sen, että pystymme hoitamaan vuotuiset kulut sekä jatkamaan sukutukimusta ja suvun tarinoiden taltioimista. Toivottavasti nekin jäsenet, joilla ei ole juuri nyt aikaa tai kiinnostusta osallistua aktiiviseen toimintaan, pysyvät jatkossa mukana. Toivomuksena on myös, että jäsenet kertoisivat sukuseuran toiminnasta muille sukulaisille ja suosittelisivat heille seuraan liittymistä. Jäsenmäärän kasvuun on runsaasti varaa, onhan meitä sukurekisterissä sentään useampi tuhat.

Elämme jäsenmaksukautta 2016-2018. Jos joltakin on jäänyt jäsenmaksu maksamatta, sen voi maksaa sukuseuran tilille: FI8541 081 0201 00807. Jäsenmaksu 30 € maksetaan kerralla ja se kattaa koko tuon kolmivuotiskauden ajan. Seuraavan kauden jäsenmaksu tulee maksuun tammikuussa 2019.

Sukukokous

Ensi kesänä on taas juhlimisen aika. Hallitus on päättänyt sukujuhlan ajankohdasta. Oikkosten sukukokous ja sukujuhla pidetään Tapavainolan seurojentalolla 16.6.2018. Pistäkääpä ajankohta jo kalenteriinne. Ohjelmasta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta kait siellä jotain musiikkiin liittyvää on kun Oikkoset juhlii ja varmaan joku kertoo jotain DNA sukututkimuksestakin. Tarkemmat ohjelma-ym. tiedot jäsenkirjeessä keväämmällä.

Muuta

Sukuseuran
kotisivujen osoite on www.oikkosten.sukuseura.fi. Myös Facebook:iin on perustettu ryhmä nimellä ”Oikkoset”. Ryhmän tarkoituksena on tavoittaa etenkin nuoria henkilöitä kiinnostumaan sukuseuran toiminnasta. Käykääpä tutustumassa.

Postimaksut nousevat, joten on järkevää siirtää yhteydenpito sähköpostilla hoidettavaksi niin laajasti kuin mahdollista.
Pyydämme siis kaikkia, joilla on sähköposti käytössään, ilmoittamaan osoitteensa. Jatkossa tiedotteet hoidetaan perinteisellä postilla vain niille, joiden sähköpostiosoite ei ole tiedossa.

Sukututkimus ja DNA

Sukututkimusrintamalla on hiljaista. Lappeen Oikkosten tietoihin on tehty tarkistuksia, mutta Taipalsaaren haaran tutkiminen on jämähtänyt paikoilleen. Sitä vastoin DNA- tutkimuksessa on tapahtunut. Hallitus teetti Lappeen Oikkosten DNA:sta lisätestin BicY:n. Testi on tällä hetkellä tarkin mahdollinen mikä isälinjasta voidaan tehdä. Testin tulos mullisti koko meidän tämänhetkisen ajatusmaailmamme. Asiasta enemmän ensi kesän sukukokouksessa.

Uutisia

Oikkosten sukuseuran kunniajäsen Eenokki Valdemar Oikkonen on kuollut 92 vuoden ja 10 kk. ikäisenä 13.11.2017 Kotkassa. Hän oli syntynyt 3.1.1925 Kouvolassa.

Sukututkijana Eenokki teki merkittävän työn Lappeen Oikkosten tutkimisessa. Hänen erikoisalaansa oli suvun vanhempi osa, jossa hänen taitonsa tuli parhaiten esille. Eenokki kuului alusta asti myös v. 2003 perustetun Oikkosten sukuseuran perustamistoimikuntaan. Näistä ansioistaan Eenokki kutsuttiin vuoden 2006 sukukokouksessa sukuseuran
kunniajäseneksi.

Lämmin osanottomme omaisille.