Jäsenkirje / Huhtikuu 2019

Hei, Oikkosten sukuseuran jäsenet!

Harvinaisen runsaslumisen talven jälkeen kevättä pukkaa. Tosin me vanhemmat ihmiset muistamme hyvin paljon olleen tämmöisiä talvia, kuin mennyt oli. Ei se mikään ihmeellisyys sentään ollut.

Sukuseurassa on hiljaisempi vuosi viime kesän sukujuhlan jälkeen. Hallitus pitää kokouksiaan ja yksi muutos on tullut. Allekirjoittanut on kutsuttu seuran ulkopuolelta hoitamaan sihteerin hommia. Ei kirjoittaminen minulle mitenkään vieras laji elämässäni ole ollut, mutta onnistuneesti olen tähän ikään asti vältellyt seurojen sihteerien tehtäviä.

Muistuttaisin, että jäsenmaksukausi on alkanut. Nyt ovat vuorossa vuodet 2019- 20 -21. Maksu on 30 euroa tältä kolmivuotisajalta. Mikäli ette ole vielä maksua hoitaneet, niin sen voi toki vielä tehdä.

Tilinumero on FI85 4108 1020 1008 07

Luettelo seuran toimihenkilöistä, joihin voit ottaa tarvittaessa yhteyttä.

Puheenjohtaja Kari Oikkonen
Puh. 044 538 1396. Email: kari.oikkonen.iitia(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja Heikki Suppanen
Puh. 0400 753 228, email: heikki.suppanen(at)pp.inet.fi

Taloudenhoitaja Eero Oikkonen
Puh. 040 775 3443, email: eero.oikkonen(at)pp1.inet.fi

Sihteeri Anja Hytti-Oikkonen
Puh. 045 111 3546, Email: anja.matti(at)kotikone.fi

Lisäksi hallituksessa ovat jäsenet: Matti T. Oikkonen, Helka Laitinen ja Tuija Karjalainen.

Oikkosilla on omat kotisivut http//oikkosten.sukuseura.fi ja Fasebookista löytyy nimellä Oikkoset

Liikkukaa, ulkoilkaa, pitäkää mielenne virkeänä ja hyvää kesän odotusta!

Anja Hytti-Oikkonen
sihteeri

MUISTELOITA

Oikkosten Sukuseura juhli viime kesänä Sukukokouksensa yhteydessä 15 vuotista taivaltaan. Tuo Sukukokous oli allekirjoittaneelle kahdella tapaa merkittävä.

Ensimmäiseksi; Sukukokous kutsui minut sukuseuran kunniajäseneksi. Toiseksi; Luovuin sukuseuran sihteerin tehtävistä. Kaksitoista vuotta noissa hommissa kypsyttivät. Uusi sihteeri löytyi pienen etsinnän jälkeen perhepiiristä, kun vaimoni Anja lupautui jatkamaan tehtävää. En kuitenkaan ole vielä aikeissa jäädä kokonaan telakalle, sillä suku- ja DNA tutkimusten parissa riittää tekemistä.

Sukukokous sai minut nostalgiselle tuulelle ja muistelemaan menneitä.

Sukuseuramme tarina alkoi marraskuisesta tapaamisesta 2001 Lappeenrannan Skinnarilassa. Tapaamisessa olivat läsnä Oikkoset Arto, Eenokki, Eero, Kirsti, Kaija ja Matti T. ja siinä keskusteltiin sukuseuran perustamisesta. Keskustelun tuloksena paikalla olleet julistautuivat toimikunnaksi. Puheenjohtajaksi valittiin Arto Oikkonen ja toimikunnan tehtäväksi määriteltiin järjestää Oikkosille sukujuhla, missä idea esiteltäisiin muille sukuun kuuluville.

Seuraavassa kokouksessaan toimikunta päätti järjestää sukujuhlan 9.6.2002 Teknillisen Korkeakoulun tiloissa Lappeenrannan Skinnarilassa.

Juhla herätti runsaasti mielenkiintoa, eihän vastaavanlaista oltu suvun keskuudessa ennen järjestetty. Paikalle ilmaantui peräti 267 henkilöä, etäisimmät heistä Amerikasta asti.

Juhlapäivä aloitettiin jumalanpalveluksella Lappeen Marian kirkossa, minkä jälkeen siirryttiin Skinnarilaan nauttimaan ruokapöydän antimista. Sukujuhlan aluksi toimikunnan puheenjohtaja Arto Oikkonen toivotti paikalla olijat tervetulleeksi. Sitten esiintyivät suvun nuoret taiteilijat Eriika Arton-tytär ja Timo Matinpoika Oikkonen soittamalla dueton viululle ja sellolle. Eenokki Oikkonen kertoi sukututkimuksesta ja tietojen tallennustilanteesta. Elena Oikkonen esitteli avaamiaan Oikkosten kotisivuja ja Matti T. Oikkonen kertoi hauskasti suvun luonteenpiirteistä. Tilaisuus onnistui järjestäjien
toiveiden mukaisesti ja myös sukuseuran perustamisajatus sai juhlaväen hyväksymisen.

Oikkosten sukujuhla ja sukuseuran perustava kokous pidettiin Lappeenrannan Nyrhilässä, Jängyn Erän majalla 12.7.2003. Tilaisuudessa oli läsnä 131 henkilöä. Päivä aloitettiin lipunnostolla juhlapaikalla ja jatkui Matti T. Oikkosen opastamalla
kyläkierroksella Nyrhilän kylässä. Sukujuhlan päänumerona oli Anja Hytti-Oikkosen kirjoittama ja ohjaama näytelmä ”Lappeen Oikkosten tarina”. Näytelmässä esiintyi peräti 23 sukuun kuuluvaa henkilöä.

Juhlan jälkeen pidetyssä kokouksessa perustettiin Oikkosten Sukuseura ry niminen yhdistys. Sukuseuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Arto Oikkonen ja varapuheenjohtajaksi Matti T. Oikkonen. Heidän lisäkseen ensimmäiseen hallitukseen tulivat valituiksi: Eero Oikkonen, Kaija Oikkonen, Kirsti Oikkonen, Martti Oikkonen ja Jouko Oikkonen.

Yhdistysrekisteriin Oikkosten sukuseura merkittiin 22.12.2003.

Sääntömääräisiä sukukokouksia sukuseura on pitänyt viisi.

Vuosien 2005-2011 välillä tehtiin myös välivuositapaamisia, kesäretkiä. Ensimmäinen retki tehtiin Valkealaan, missä patikoimme sukumme muinaisissa metsästysmaissa Repoveden luonnonpuistossa, toisella käytiin laiva- bussimatkalla Viipurissa, kolmannella pistäydyttiin teatterissa Joutsenon Aholassa, neljännellä kierrettiin bussilla vanhaa Lappeen pitäjän maaseutua, viidennellä tehtiin bussiretki Taipalsaarelle, sikäläisten Oikkosten syntysijoille. Taipalsaaren retki jäikin sitten viimeiseksi, seuraavana vuotena ei lähtijöitä enää ollut riittävästi.

Paljon on muuttunut näiden 15 vuoden aikana. Sukuseuran jäsenmäärä on alkuvuosista koko ajan laskenut. Nuorisoa ei ole saatu mukaan ja jäsenistö ikääntyy huolestuttavasti. Viime kesän sukukokoukseenkin osallistui vain kolmisenkymmentä henkilöä. Uskon ja toivon kuitenkin hartaasti, että tämä suuntaus on vain väliaikaista ja kiinnostus sukuseuratoimintaa kohtaan alkaa taas lisääntyä.

Menneitä muisteli
Matti T. Oikkonen