Jäsenkirje / Toukokuu 2020

Hei, Oikkosten sukuseuran jäsenet!

Talvea ei meillä sitten ollutkaan ja nyt on kevät!
Muuttolintuja on palannut Suomeen pesimään jo parvittain. Lehtipuut alkavat osoittaa vihertymisen merkkejä. Ilmatkin menevät lämpimämpään suuntaan.

Mutta, mutta! Mikäs se onkaan kevään tunnussana? Korona, korona, korona… Se sana tulee ensimmäisenä jokaisessa uutis- sekä ajankohtaislähetyksessä. Sitä ei pääse pakoon minnekään. Meidän pitää elää koronan kanssa, mutta toivomme, ettemme saa sitä kotiin vieraaksemme.

Sukuseuramme vanhimmat jäsenet muistavat sota-ajan, jolloin elämä oli hyvin poikkeuksellista. Nyt on ollut vuosikymmeniä rauha ja sitten tulee tällainen uhka. No, on tämä kuitenkin parempi kuin sotatila, jos näiden kahden välillä on valittava.

Jätän koronasta puhumisen, sillä aihetta on jo tullut tuutin täydeltä ja ei se ole läheskään ohi. Toivotaan meidän kaikkien säästyvän koko koronalta.

Suruviesti tavoitti sukuseuramme tammikuussa 2020. Martti Kalevi Oikkonen kuoli 76-vuotiaana. Martti kuului sukuseuramme hallitukseen alusta alkaen eli vuodesta 2003 vuoteen 2012. Martti oli kertojana näytelmässä Lappeen
Oikkosten tarina ja sen jälkeen useissa kirjoittamissani näytelmissä vuosien varrella, mukautuen aina hyvin sen hetkiseen rooliinsa.

Osanottomme Martin omaisille.

Sukuseuran hallitus on kokoontunut ja mukana seuraa muutamia siellä esiin tulleita sukuseuramme asioita.

Jäsenistöltä oli tullut tiedusteluja välivuositapaamisista. Tästä aiheesta hallitus keskusteli, mutta korona vei siltä aikeelta pohjan pois. Meidän sukuseuramme jäsenistö on iäkkäämpää väkeä ja meitä on valtakunnan hallituksen taholta kehotettu edelleenkin välttämään kokoontumisia ja läheistä kanssakäymistä toisten ihmisten kanssa. Näin hallitus päätti jättää kesällä suunnitellun välivuositapaamisen tältä kesältä pitämättä. Nyt on odotettava kesää 2021, jolloin on joka kolmas vuosi pidettävä sukukokous ja –juhla.

Jäsenmaksukausi 2019-21 on menossa. Maksu on 30 euroa kolmivuotiskaudelta. Tilinumero on FI85 4108 1020 1008 07

Mikäli et muista, oletko jo jäsenmaksusi hoitanut, niin asia varmistuu soittamalla taloudenhoitaja-Eerolle
puh. 040 775 3443

Hallitus ei pane pahakseen, vaikka kysyisitte muilta omaisilta ja serkuilta sukuseuraan liittymisestä. Jäsenmäärä on
ollut viime vuosina aina vähenemään päin.

Oikkosilla on omat kotisivut http//oikkosten.sukuseura.fi ja Fasebookista löytyy nimellä Oikkoset. Käy katsomassa.

Muistuttaisin seuramme standaarista. Siinä hyvä lahjaidea syntymäpäiväksi tai muuten vain kiitokseksi omaiselle,
jolla on sidoksia Oikkosten sukuseuraan. Hinta 40 €.

Standaareja on saatavissa sihteeriltä.

Viheliäisestä koronasta huolimatta pitäkää itsenne virkeinä, ulkoilkaa, soitelkaa toisillenne ja pitäkää lippua korkealla, niin kuin sanonta kuuluu!

Terveisin sihteeri-Anja

Koronaruno

Tekemättä jää nyt kevätmarssi
tilalle tuli tämä koronafarssi.

Linnut laulujaan puissa soittaa
aurinko meitä lämmittää koittaa.

Ei tiedä, mitä naapuri tuumaa
kotonansa kaikki piilossa luuraa.

Toukokuu menee myöskin näin
kaukana toisistamme – ei lähekkäin.

Toivoa täytyy kuitenkin antaa,
jokainen kortensa kekoon kantaa.

Odotamme tulevaa, parempaa aikaa
sitten taas yhdessä laulumme raikaa!

Jäsenkirjearkisto