UUTISIA JA TERVEISIÄ

19.8.2015

Muistattehan tuon kuvassa olevan kolmikon Oikkosten sukuseuran perustamisjuhlassa 2003 esitetystä näytelmästä. Kuvassa ovat Alisa, Anssi ja Atte Vainio.Tänä vuonna tuo pienin, Alisa, voitti yleisurheilun aikuisten SM- kisoissa naisten 10.000 m. juoksun Suomen mestaruuden. Pari viikkoa myöhemmin tulivat vielä alle 19 v. mestaruudet 3000 m. esteissä ja 3000 m. sileällä. Muistutettakoon että Alisa on vasta 17 vuotias. Monilahjakas Alisa on pelannut myös jääpalloa ja jääkiekkoa. Jääpallossa hänellä on naisten MM pronssimitalli vuodelta 2014. Jääkiekossa Alisa kuuluu Suomen parhaimmistoon ja hänet on pantu merkille amerikkaa myöten. Suomen mestaruus on juniorisarjassa tullut myös pikaluistelussa. Nyt Alisa on "jättänyt" muun urheilun ja keskittyy juoksuun. Viimeistään tämän vuoden saavutusten seurauksen ovet ovat auki maailmalle. Vielä tänä syksynä hänet nähdään televisiosta ainakin Suomi- Ruotsi maaottelussa, joten pistäkääpä mieleen ja jännitetään joukolla.MT.

13.10.2014

Onkin kulunut jo jonkin verran aikaa kun näitä sivuja on päivitetty. Allekirjoittaneen vuosi on ollut kiireinen ja lisäksi oikeaan polveen on laitettu uusi nivel. Leikkauksesta on kulunut vain muutama viikko ja rankka jumppa on parhaillaan menossa. Mutta tekosyitähän nuo vain ovat, suurin syy taitaa olla vain laiskuudessa.

Senverran olen askarrellut, että olen näprännyt kotisivuille uutta ilmettä. Palveluntarjoaja tarjosi uutta systeemiä ja otin sen käyttöön. Suuria muutoksia en ainakaan vielä ole sivuihin tehnyt, palataan niihin jos intoa riittää. Näitä uusia sivuja on helpompi päivittää, väriskaala on laaja ja nämä sopivat paremmin tableteille ja älypuhelimille.

Ei muuta kuin hyvää syksyä ja tulevia hiihtokelejä. Minä lähden jumpalle, palaillaan!

17.11.2013

dsc_0081.jpeg

Sukuseuramme puheenjohtaja Arto Oikkonen täytti 70- vuotta 16.11.2013. Arto juhli syntymäpäiväänsä musiikillisen iltapäivän merkeissä, lähisukulaisten ja lukuisten ystäviensä kesken Lappeenrannan yliopistotalossa.

Tilaisuudessa esiintyivät Lappeenranta Big Band, Potero Orkesteri ja Jazz Memorial Band joiden kokoonpanoissa Arto on ollut ja on yhäkin aktiivisesti mukana. Lisäksi kuultiin myös muita musiikkiesityksiä.

Päivänsankari ei malttanut pysyä katsomon puolella, vaan osallistui jammailuun, kuten kuvasta näkyy!

Roppakaupalla onnea Artolle!

17.11.2013

Lappeen Oikkosten kantatalon Vauhkon vanha isäntä Antti Kankaanranta on kuollut. Antti kuoli 103 vuoden ja 11 kk. ikäisenä 9.11.2013 Lappeenrannassa. Omaisille osanottomme.

3.11.2013

Sukuseuran kotisivujen yläpalkkikuva on vaihtunut. Uusi kuva esittää sivujen ylläpitäjän syntymäkotia ns. "Tenttulaa" Lappeen Tapavainolassa. Kuva lienee ainoa jäljelle jäänyt tuosta talosta.

22.7.2013

Oikkosille on avattu oma ryhmä Facebookissa. Jos haluat mukaan ilmoita siitä henkilölle Matti T. Oikkonen.

22.5.2013

Sukuseuran kesäretki 8.6.2013 on jouduttu peruuttamaan vähäisen osallistujamäärän takia.

9.1.2013

Perheuutisia!

Lappeen Oikkosten kantatalon Vauhkon vanha isäntä Antti Kankaanranta täytti 103 vuotta 3.12.2012.
Allekirjoittaneen saaman tiedon mukaan Antti on vielä hyvässä kunnossa ja muistikin pelaa kohtalaisesti.
Sydämmelliset onnittelut pitkän taipaleen tehneelle päivänsankarille!

23.12.2012

Hieman tilastotietoa näin vuoden lopuksi!

Väestörekisterikeskuksen tilaston 20.12.2012 mukaan Oikkonen sukunimi on nykyisenä nimenä käytössä vain yhteensä 312 henkilöllä maailmassa. Sukupuolijakautuma menee lähes tasan, sillä heistä 155 on miehiä ja 157 naisia.

Eli meidän kannattaa olla ylpeitä suhteellisen harvinaisesta sukunimestämme!

3.12.2012

Hei!
Albumi sivulle lisätty uusi linkki Hei Hoplaa. Tutustu!

Hyvää Joulua ja Hyvää Uutta-vuotta.
T: Matti T.

9.7.2012

Hei!
Sivuja on taas muokattu ja päävalikkoon on lisätty Liity jäseneksi linkki. Sen alta löytyvät ohjeet sukuseuran jäseneksi liittymiseen ja myös paikalla ennen ollut Yhteydenotto lomake. Käyttäkää lomaketta ja kirjoittakaa vaikka terveisiä sukulaisille!

Hyvää kesää
toivottaa: Matti T.

16.12.2011

Hei täältä sateisesta Hollannista.
Kiitos kirjeestä oli hauska kerrata kesän tapahtumia.
Toivotan kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta, terveisiä myös sisareltani Helenalta.
Terveisin Sinikka Oikkonen-Karels.

6.1.2011

Olen nyt pari viikkoa pakertanut näiden kotisivujen kanssa ja saanut vihdoin materiaalin paikoilleen. Jouduin tähän tilanteeseen kun entinen ylläpitäjä Satu Suonpää luopui tehtävästä työkiireidensä takia, eikä uutta käyttäjää ollut näköpiirissä. Uudet sivut jouduin taas tekemään siksi että entiset olivat minulle liian monimutkaiset. Olen opetellut tätä touhua "kokeile, erehdy ja onnistu" menetelmällä ja kokenut runsaasti ahaa-elämyksiä. Millainen tietokonenero olenkaan 80-kymppisenä, kun 70-kympin iässä vielä näin oppii!

Sivut näyttävät hieman erilaisilta entisiin verrattuna. Yksi näkyvä muutos edelliseen on vieraskirjan puuttuminen. Jätin sen pois kun sillä oli hyvin vähän käyttöä entisillä sivuilla. Korvaukseksi laitoin sivuille - Uutiset ja terveiset - linkin jonka alle lupaan laittaa lähetetyt terveiset ja kommentit, kunhan vain ilmoitatte että haluatte ne näkyville.

Mielelläni ottaisin vastaan myös niitä sukutarinoita ja valokuvia. Tarinoita kyllä kuulee runsaasti sukutapaamisissa mutta mihin ne unohtuvat kun pitäisi laittaa paperille. Kuvat ja tarinat värittäisivät mukavasti näitäkin sivuja.

Kirjoitelkaa ja olkaa muutenkin yhteydessä.

Hyvää ja onnellista vuotta 2011
Terveisin Matti T. Oikkonen